Opties

EDI-koppeling

EDI (Electronic Data Interchange) is een standaardformaat waarmee bedrijven bestellingen en facturen kunnen uitwisselen. De documenten worden uitgewisseld tussen de computers van de betreffende bedrijven. Er komt geen papier aan te pas. EDI is een van de eerste vormen van e-commerce maar wordt nog steeds veel gebruikt, vooral door grotere handelsondernemingen. De daadwerkelijke uitwisseling van de gegevens wordt verzorgd door een koppelingstool van SPFI, Rozis, TIE Kinetix of Centric of een andere leverancier. Deze koppelingstool maakt gebruik van de export en importfuncties van King. De koppeling werkt als volgt: met de koppelingstool haalt u de order van de klant op als bestand in XML-formaat. Dit bestand kunt u vervolgens inlezen en verwerken in King. De bijbehorende factuur en pakbon worden door King geëxporteerd naar een bestand in XML-formaat. Met de koppelingstool verstuurt u die bestanden weer door naar de klant. Per debiteur en per document kan worden bijgehouden of deze gebruik maakt van de EDI-koppeling of niet. Via EAN-codes kunnen de artikelen en adressen (debiteuren) in King uniek worden geïdentificeerd. Voor de optie EDI-koppeling hebt u de optie XML-koppeling orders nodig, om de orders van uw klanten in te kunnen lezen in King. Een interessante uitbreiding vormt de optie Inkoopcombinaties. Hiermee kan bijvoorbeeld een bouwmarkt de order plaatsen, terwijl de factuur naar het hoofdkantoor gaat en de goederen naar een distributiecentrum. Met de optie King Jobs is het mogelijk om het inlezen van de orders automatisch te laten verlopen. De prijs is exclusief de koppelingstool.
  1. Informatie voer de SPFI koppeling kunt u opvragen bij SPFI, Willem Nefkens telefoon (0573) 46 00 63, e-mail: willem.nefkens@spfi.nl
  2. Informatie over de Rozis-koppeling kunt u opvragen bij Rozis, Simon Carmiggelthof 4, 6994 AD De Steeg, telefoon (026) 363 46 10, e-mail sales@rozis.nl.
  3. Informatie over de Tie Kinetix-koppeling “TIE BI SmartStart incl. FreeConnect” kunt u opvragen bij TIE Kinetix, Postbus 3053, 2130 KB Hoofddorp, telefoon (020) 658 90 00, e-mail: sales@tiekinetix.nl.
  4. Informatie over de Centric EDI-koppeling “EdiCall”kunt u opvragen bij Centric Software Engineering B.V. P.O. Box 355, 2900 AJ Capelle aan den IJssel, telefoon (010) 246 30 00, e-mail: arjan.vonk@centric.nl
Andere leveranciers kunnen ook met King koppelen, als zij het xml-formaat van King ondersteunen. Informeer bij Quadrant. Leverbaar voor de versies Artikelen en Logistiek. Printversie incl. specificaties (pdf)