XML-/ASCII-koppeling NAW-gegevens

Met deze optie kunt u in King een ASCII of XML-bestand inlezen met debiteuren, crediteuren of andere relaties. U kunt nieuwe debiteuren, crediteuren of relaties toevoegen en bestaande wijzigen. Ook is het mogelijk om met King een XML-bestand te exporteren in het formaat dat in King kan worden ingelezen.

Inlezen ASCII-bestand met NAW-gegevens

U maakt in een ander pakket een ASCII- of txt-bestand aan met NAW-gegevens. Vervolgens geeft u in King aan hoe het inleesbestand is opgebouwd, dus op welke plaats in het bestand welke gegevens te vinden zijn. U kunt van meerdere inleesbestanden de layout vastleggen. Dat vastleggen van de layout van het inleesbestand verloopt via een handige wizard. Vervolgens kunt u het bestand inlezen in King. Het toevoegen, wijzigen en verwijderen verloopt geheel automatisch. King maakt tijdens het inlezen een verslag, dat op het scherm wordt weergegeven. Het verwerkingsverslag kunt u ook afdrukken.

XML-koppeling NAW-gegevens

Om het XML-bestand in King te importeren hoeft u alleen de inleesinstellingen vast te leggen, zoals de bestandsnaam en of het bestand na het inlezen moet worden verwijderd. Het is niet nodig om in King de layout van het inleesbestand te definiƫren, want al die informatie staat in het XML-bestand zelf. Bij het inlezen wordt gecontroleerd of de gegevens correct en volledig zijn. Kan een relatie niet worden ingelezen, bijvoorbeeld omdat de BTW-code niet in King voorkomt, dan wordt die relatie overgeslagen. Alle overgeslagen relaties kunt u na afloop in een apart bestand laten opnemen, zodat u die na aanpassing alsnog kunt inlezen. Leverbaar voor de versies Financieel, Factureren, Artikelen en Logistiek. Deze optie maakt deel uit van de Koppelingen Toolkit. Printversie met specificaties (pdf)