Offertes

Met deze optie kunt u offertes invoeren, afdrukken en omzetten naar een verkooporder.

Vanuit het zoekvenster met openstaande offertes kunt u eenvoudig een nieuwe offerte aanmaken, een bestaande offerte inzien, wijzigen of verwijderen, of een nieuwe offerte kopiëren van een bestaande offerteversie. Dat laatste is handig als een klant verschillende versies van de offerte wil ontvangen met variaties in de aanbieding, of als een klant een offerte wil voor iets wat hij in het verleden ooit heeft besteld, of als een klant een offerte wil die lijkt op een andere offerte; dat scheelt weer een hoop intikken.

Een offerte heeft een of meer versies met daarop de offerteregels en de offertetotalen. Met behulp van expanders kan elk onderdeel worden in- en uitgeklapt. Voor de offerteregels kunt u kiezen uit tekstblokken, tariefregels en artikelregels, inruil en korting. De marges en kostprijzen zijn inzichtelijk te maken. Volgartikelen en partijen worden ondersteund. Met een druk op de knop kunt u de offerteregel actualiseren. Hiermee kunt u een nieuwe offerte voor dezelfde klant uitbrengen, maar dan met de actuele prijzen, of u kunt een offerte uitbrengen voor een andere klant op basis van een andere offerte, waarbij de prijzen dan worden aangepast aan de kortingen en prijsafspraken van de betreffende klant.

Elke offerte en elke offerteversie heeft een status, gekoppeld aan gebruiksrechten. De offerte is openstaand, afgewezen of geaccepteerd. De offerteversie heeft de status concept, goedgekeurd, uitgebracht en geaccepteerd of vervallen. Een concept kan nog fouten bevatten, maar voordat de offerte kan worden goedgekeurd, moeten de fouten worden gecorrigeerd. Het afdrukformaat van de offerte is per debiteur/relatie instelbaar, dus de offerte kan ook via e-mail worden verzonden. Is de offerte geaccepteerd, dan kunt u die eenvoudig kopiëren naar een verkooporder in King. In de verkooporder die op basis van de offerte is aangemaakt wordt het offertenummer bewaard en getoond. Dit geldt ook voor de factuurhistorie.

Leverbaar voor de versie Artikelen; standaard in Logistiek.

Printversie (pdf)