Meerdere leveranciers per artikel

Met deze optie kunt u per artikel meerdere leveranciers bijhouden en per leverancier meerdere inkoopeenheden. Deze optie is inclusief de optie Automatische bestellingen.

Voor elke leverancier en elke inkoopeenheid kunt u weer de nodige gegevens vastleggen: omschrijving, inkoopprijs, eventuele korting, aantal voorraadeenheden, de bestelgrootte in inkoopeenheden en de minimumafname in inkoopeenheden.

Per artikel geeft u aan welke leverancier de standaard is, en per artikel per leverancier geeft u aan welke inkoopeenheid de standaard is. Maar bij het invoeren van bestellingen of magazijnontvangsten kunt u van deze standaard afwijken en dus een bestelling of magazijnontvangst registreren van een andere leverancier en/of in een andere inkoopeenheid.

Automatische bestellingen

De optie Automatische bestellingen maakt deel uit van de optie Meerdere leveranciers per artikel. De automatische bestellingen worden niet direct aangemaakt, maar via een besteladvies op scherm. In het besteladvies kunt u per artikel eventueel een andere leverancier kiezen, een andere inkoopeenheid of een andere hoeveelheid, of regels verwijderen. Vervolgens kunt u op basis van het besteladvies de bestellingen aanmaken.

Printversie (pdf)