Voorkom dubbele invoer: gebruik de data uit King ook daarbuiten!

Van offerte tot levering en van facturatie tot financiële verwerking, geen dubbele invoer en altijd inzicht in het proces.

De functionaliteit van King wordt niet alleen uitgebreid, maar je bereikt een aanzienlijke efficiencyverbetering. Je bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd en je bespaart meetbaar kosten. Want je informatie is veel uitgebreider, completer en breder inzetbaar.

Natuurlijk ben je enthousiast gebruiker van King en ervaar je dagelijks dat alle product-, verkoop- en klantinformatie binnen handbereik is. Vaak worden er in bedrijven naast King nog andere pakketten gebruikt, bijvoorbeeld branche specifieke pakketten voor het beheer van beperkt houdbare producten, historische verkoop informatie in een CRM of een apart nieuwsbriefprogramma voor je marketing.

King Koppelingen ToolkitOok wil je zo min mogelijk informatie dubbel invoeren, zonde van de tijd! Daarom is de King Koppelingen Toolkit ontwikkeld. In deze Toolkit zitten alle opties om gegevens uit King te halen (exporteren) en nieuwe gegevens in King te plaatsen (importeren).

De Tools om te exporteren uit King

Exportfunctie van King

Met de exportfunctie kun je de gegevens uit King exporteren in verschillende bestandsformaten zoals Excel, Access, Tekst, HTML of XML. Je kunt de volgende gegevens exporteren uit King:

  • Stamgegevens
  • Bedrijfsgegevens
  • Financiële gegevens
  • NAW gegevens (naam, adres, woonplaats)
  • Orders
  • Artikelen
  • Projectgegevens

Met behulp van filters en door specifieke velden aan- of uit te vinken kies je zelf welke informatie je wil exporteren.

Je kunt het exporteren ook automatiseren door een zogenaamde King Job te maken en deze via Windows taakplanner regelmatig uit te laten voeren.

Datadigger

Omdat deze exportfunctie niet de mogelijkheid biedt om alle informatie te exporteren of de data tijdens het ophalen al zo vorm te geven dat dit in een ander systeem bruikbaar is, is de Datadigger gemaakt.

Met de (alleen-lezen) King Datadigger maak je een direct verbinding met de King database en kun je gegevens direct uit de tabellen van King uitlezen en zo exact de informatie ophalen die je nodig hebt in de juiste vorm.

Je kunt bijvoorbeeld de artikellijst uit King ophalen en in een Excel sheet aanvullen met extra gegevens die je van een artikel hebt, de meest actuele prijsafspraken ophalen behorend bij een specifieke klant of gebruik maken van de bestelinformatie bij openstaande orders om bij je leveranciers producten te bestellen.

Je kunt een Datadigger verbinding maken met de data functionaliteit van Microsoft Office Excel, Access of via een ander programma dat zogenaamde ODBC koppelingen kan leggen. Ook kun je deze ODBC koppelingen uitlezen in je eigen programma’s, zoals bijvoorbeeld ons programma Factuur2King ook doet.

Nadeel van de Datadigger is dat je zelf zogenaamde ‘queries’ (zoekopdrachten) moet schrijven om informatie uit verschillende tabellen te combineren, te filteren en te presenteren. Dit vereist kennis van de manier waarop de King database is opgebouwd en hoe de naamgeving van de velden is geregeld. Natuurlijk helpen wij je hier graag mee, wij hebben uitgebreide kennis van de King database, wij gebruiken de Datadigger immers ook in Factuur2King!

King Task Centre

Net zoals via de Datadigger kun je met het King Task Centre alle beschikbare informatie in de King-databases opvragen en verder bewerken in een standaard of maatwerkapplicatie. In tegenstelling tot de Datadigger kun je hier ook geautomatiseerde (vervolg)acties aan verbinden of taken automatiseren.

Bijvoorbeeld elke maandagochtend 10 uur een financieel overzicht naar de directie verzenden. Of elke maand via e-mail een nieuwe prijslijst naar uw klanten versturen, rekening houdend met eventuele prijsafspraken.

Het inlezen van gegevens in King kan op verschillende manieren:

XML-koppelingen

Met King kun je gemakkelijk en snel gegevens importeren in de administratie. Dit wordt gedaan door middel van XML-inleesbestanden die voldoen aan een vooraf bepaalde opmaak. Er zijn bestandsformaten voor tarieven, journaalposten, grootboekrekeningen, kostenplaatsen, kostendragers, NAW-gegevens (debiteuren, crediteuren en relaties), orders, magazijnontvangsten, verzamellijsten, artikelen, verkoopstaffeltabellen, prijsafspraken of projectmutaties.

Je kunt er voor kiezen via de bestanden gegevens toe te voegen, maar je kunt ook bestaande gegevens aanpassen. Bijvoorbeeld handig als je van je leveranciers nieuwe prijslijsten ontvangt.

Nadeel is dat het zelf samenstellen van een XML-bestand met deze opmaak een intensief karwei is. Er mogen geen tikfouten zitten in de naamgeving van de xml-velden en er kan niet worden afgeweken van de veldvolgorde.

Ons programma Excel2King stelt je in staat om op basis van een Excel-bestand de juiste XML-inleesbestanden aan te maken die door King ingelezen kunnen worden. Door de kolomnamen uit het Excel-sheet te koppelen aan de King-velden zorgt het programma er voor dat de correcte naamgeving en volgorde van de xml-velden wordt gebruikt.

Meer over Excel2King vind je hier. 

King Webservices

Met King Webservices kun je gegevens geautomatiseerd in King inlezen. Het gaat dan om hele specifieke taken, zoals het toevoegen of verwijderen van een artikel EAN code, contactregistraties toevoegen, debiteur/crediteur gegevens wijzigen, een adres toevoegen, contactpersoon wijzigen, orders toevoegen, etc.

Deze handelingen worden vaak aangestuurd door een ander geautomatiseerd systeem. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch in King een order laten toevoegen als een offerte in je CRM systeem is geaccepteerd of contactgegevens van de klant wijzigen. King koppelt automatisch terug of het aanmaken succesvol was.

Er zijn webservices voor taken die te maken hebben met NAW, Financiële en Order gegevens. Met behulp van de Multishop wachtrij kunt u meerdere webwinkels vanuit King beheren en afzonderlijke artikellijsten, orders en klantgegevens uitwisselen.

 

Alle benodigde opties vind je in de vernieuwde King Koppelingen Toolkit. Naast alle hierboven genoemde opties, ontvang je ook automatisch een update als er nieuwe import/export opties verschijnen.

Wil je weten hoe de King Koppeling Toolkit jouw bedrijfsprocessen kan automatiseren? Neem contact met ons op en we laten je zien wat de mogelijkheden van de King Koppelingen Toolkit zijn voor jouw situatie.