5 Tips om efficiënt te factureren met een Presta webshop

Prestashop factureren
Een Presta webshop is een mooie omgeving om een webwinkel in te onderhouden. Alles kan worden ingeregeld zoals valuta, meerdere talen, en kortingscodes. Dit is allemaal standaard in Prestashop. Factureren is ook mogelijk vanuit deze omgeving, op een heel eenvoudige manier.

Hier volgen 5 tips om efficiënt te factureren met een Presta webshop:

  • Zorg dat de facturen in Prestashop dezelfde huisstijl hebben als uw ‘gewone’ facturen (mocht u die hebben) en automatisch worden verstuurd na betaling door de klant.
  • Zorg dat de factuurnummers van de Prestashop aansluiten bij de nummers van uw ‘gewone’ facturen. Het is prima als ze een andere nummeropbouw hebben, zolang de nummers maar niet overlappen. Het kan namelijk niet zo zijn dat u twee verschillende facturen met hetzelfde nummer verstuurt.
  • Boek de Prestashop-facturen regelmatig in uw boekhoudprogramma in. Anders heeft u twee administraties waarbij u snel het overzicht verliest en u eigenlijk de kans op fouten vergroot.
  • Zorg dat alles juist bijgehouden wordt in uw Prestashop. Factureren valt of staat met juiste informatie. Naast het juist factureren is dit ook van belang voor uw hele administratie.
  • De laatste tip is eigenlijk de beste. Koppel uw boekhoudprogramma met Prestashop en verzorg het factureren standaard vanuit uw boekhoudprogramma. Zo hebt u nergens dubbele gegevens, dubbele factuurnummers en staat alles centraal. Het met de hand overzetten kan nog bij een kleine webshop, maar wat als u honderden orders per dag verwerkt? Dat kunt u echt niet meer bijhouden. Een programma wat dit automatisch voor u regelt bespaart een veel tijd, geld en kopzorgen. Daarnaast hebt u dezelfde uitgebreide facturatiemogelijkheden die u voor uw andere facturen ook heeft.

Zoals blijkt is de meest efficiënte manier het koppelen van uw boekhoudprogramma aan uw Prestashop omgeving. U bespaart een zee aan tijd, hoeft niet bang te zijn voor fouten en u hebt altijd overzicht in uw inkomsten, uitgaven en andere belangrijke bedrijfsinformatie. U kunt uw gegevens centraal (op één plek) beheren en deze worden automatisch doorgezet naar uw Prestashop omgeving.

Het zelf doen lijkt in eerste instantie altijd goedkoper maar als u kijkt hoeveel extra tijd u hiermee bezig bent en er een uurtarief aan hangt, wordt het namelijk duidelijk dat dit helemaal niet zo voordelig is.

Laat uw Prestashop doen waar het sterk in is en laat uw boekhoudprogramma doen waar het sterk in is. Samen zorgen ze voor een efficiënte facturatie waar geen speld tussen is te krijgen.

Op zoek naar