Veelgestelde vragen

Wij hopen dat we u met dit overzicht van veelgestelde vragen kunnen helpen. Zit uw vraag er niet bij? Stuur uw vraag dan naar de Helpdesk, of bel naar 010 – 264 63 40.

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren?

Het is heel handig dat je gegevens in een zoekvenster kunt filteren, maar waarom kunnen we die gefilterde gegevens niet exporteren?

Vanaf King release 5.48 is het mogelijk om bij ieder zoekvenster in King de inhoud in zijn geheel te exporteren naar een Excel of CSV-bestand.

Als u een zoekvenster opent worden alle gegevens getoond. Natuurlijk is het mogelijk om deze allemaal te exporteren. Maar vaak wilt u alleen bepaalde gegevens beschikbaar hebben. Om tot de juiste selectie van gegevens te komen kunt u gebruik maken van filters. Via menupunt Filters kunt u verschillende filters toepassen op het zoekvenster.

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren

Als u gebruik wilt maken van een filter, dient u eerst het zoekvenster te sorteren op de kolom waarop u wilt filteren. Om de selectie nauwkeuriger te maken is het ook mogelijk om vrije rubrieken te tonen in het zoekvenster. Dit doet u via het menupunt Weergeven.

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren

Wanneer u uiteindelijk de definitieve selectie gemaakt hebt, kunt u via menupunt MUTEREN > EXPORTEREN … de gegevens die op dat moment zijn opgenomen in het zoekvenster exporteren naar een Excel- of CSV-bestand. Hierbij wordt rekening gehouden met de toegepaste filters, de sortering en óók de kolomindeling.

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren
In het scherm Selecteer een bestand voor data export dient u de naam en locatie te kiezen van het exportbestand. In de rubriek Opslaan als geeft u aan wat voor soort bestand het moet worden. U hebt hier de keuze uit Excel (xls of xlsx) bestand en een CVS bestand. Met de knop Opslaan wordt het bestand aangemaakt en ziet u het volgende scherm:

Hoe kan ik gegevens uit het zoekvenster exporteren
Via de link in dit scherm is het aangemaakte bestand direct te openen.

Bron